طراحی روشنایی و سیستم های روشنایی چه در بخش روشنایی عمومی و چه در بخش روشنایی اضطراری توسط یک سری از نرم افزار ها طراحی و ایجاد می شوند. نرم افزار های به کار رفته در این زمینه شامل:

دیالوکس: نرم‌افزار دیالوکس یکی از مطرح ترین نرم افزارها در زمینه محاسبات روشنایی و نورپردازی است. با وارد کردن اطلاعات معماری فضا همچون ابعاد اتاق، جنس، رنگ و بافت محیط و مشخص کردن کاربری فضا همچون فضاهای اداری، تجاری و … می‌توان محاسبه روشنایی را با توجه به فاکتورهای نوع چراغ، دامای رنگ چراغ، زاویه پخش نور و بر اساس چیدمان المان های معماری انجام داد.

پیتست: یکی از مهم­ترین فعالیت­های طراحی و مهندسی محاسبۀ سایز مناسب کابل در پروژه های مختلف است که اغلب به­ صورت غیر نرم ­افزاری انجام می­شود. این موضوع اهمیت زیادی دارد زیرا اگر سایز انتخاب شده کوچک­تر از مقدار مورد نیاز باشد، احتمال آسیب کابل و یا عدم کارکرد صحیح سیستم وجود دارد و در صورتی که سایز کابل بیش از مقدار موردنیاز انتخاب گردد، علیرغم عملکرد صحیح سیستم، جنبه اقتصادی طراحی مهندسی لحاظ نشده است. در اکثر پروژه ­ها، مهندسین طراح، سایز کابل را بر اساس معیارهایی مانند افت ولتاژ و اتصال کوتاه محاسبه نموده و به سایزینگ حرارتی کابل توجهی ندارند.

ای تپ: نرم افزار ETAP یک برنامه آنالیز جامع جهت طراحی، شبیه سازی، عملکرد تولید و توزیع سیستم های توان الکتریکی است.  در واقع یک شبیه سازی گرافیکی سیستم های تولید و توزیع فشار قوی است که به صورت کاملا گرافیکی کار می کند.

ریلوکس: نرم افزار طراحی روشنایی

رِویت: نرم افزار Revit برنامه ای کامل برای مهندسی سازه است که ابزارهای فوق العاده ای برای نشان دادن طرح های پیشنهادی و شبیه سازی ساخت و ساز ارائه می کند.

اتوکد: این نرم افزار ترسیماتی دقیق، فنی و مهندسی را در طراحی های مهندسی و معماری ارائه می دهد و یکی از پر طرفدارترین نرم افزار ها در فضای طراحی مهندسی در رشته های مختلفی همچون معماری، مکانیک، برق و… است.

و فتو شاپ: در این ابزارها یک‌سری تغییرات به صورت از پیش تنظیم شده وجود دارد که کاربر می‌تواند توسط آن‌ها افکت‌های مورد نیازش را تنها با یک کلیک اعمال کند.

می باشند.

بسته به نوع کاربردی که از روشنایی فضا انتظار دارید می توانید از یکی از این نرم افزار ها یا از ترکیب کارکرد همزمان آنها استفاده نمایید.